Fyledalen 8 februari 2015

Söndagen den 8 februari hade vi vår traditionella utflykt till Fyledalen tillsammans med Naturskyddsföreningen Lomma-Bjärred. I år var vi en stor grupp från Kävlingebygden, 13 st och två hundar, så för första gången var vi fler än L-B. 🙂

Vädret var som vanligt soligt men det blåste ordentligt. Vi spanade ganska länge förgäves efter örnar men efter till slut visade sig en Kungsörn i en förnämlig flyguppvisning över oss och en Havsörn flög omkring nere vid ån. Kungsörnen gjorde till och med en del ansatser till spelflykt vilket troligen visar att den var hemma i sitt eget revir.

 

Tack Kerstin och Pehr Pehrson för bilden på kungsörnen.

Kungsörn

Kungsörn

Fikapaus

Fikapaus

 

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.